Paratge St. Martí nº 2 · Puigcerdà, Cerdanya
Treballadora, innovadora i apassionada, és qui dona forma al dia a dia de la casa. Li encanta acollir gent i preparar l'esmorzar amb producte propi i de proximitat.
Treballa incansablement per mantenir l'explotació agrícola i té la virtut de no rendir-se mai davant dels reptes que ens llança la vida.
La podràs veure cada dia atrafegada per l'era de casa ocupant-se de tots els animals i de l'entorn de la casa. Els seus dons: l'atenció pels altres i la passió per la cuina.
El Mas Po data de l'any 1850 quan una família de Barcelona, com tantes altres, venia a Cerdanya a passar els estius i es van fer construir aquest mas. Uns anys més tard, als voltants del 1900, la família Carrera va comprar el Mas Po i va començar a mercadejar amb bestiar i a dedicar-se a l'agricultura. Aquest mas de gairebé 200 anys d'història ha donat llar a 6 generacions de la família Carrera, que ha mantingut l'explotació agrícola fent diverses activitats agrícoles i ramaderes.
Va arribar l'any 2012 i nosaltres, l'Aurelie i la Jordina, vàrem decidir continuar amb el negoci familiar amb l'objectiu principal de conservar el nostre patrimoni històric. Ens feia mal al cor pensar que aquesta masia deixaria de ser el que havia estat durant tants anys i tantes generacions, així que ens vam animar i avui en dia encara seguim dempeus preservant tot el que creiem que és un autèntic mode de vida.
Amb el pas dels anys hem après l'ofici de pagès i estem convençudes que tenim l'obligació de conservar tot aquest coneixement rural i fer-lo créixer, compartint i creant sinergies amb altres persones que estimen tant com nosaltres la comarca.
Ens agradava el que fèiem, però veiem que no era sostenible econòmicament, ja que la petita explotació que tenim no era suficient per a garantir la subsistència de la família. L'any 2017 vàrem prendre la decisió de donar una nova vida al Mas Po construint un turisme rural ecològic i sostenible on poder mostrar a la gent la vida senzilla de pagès, i que un altre estil de vida és possible si escoltem la terra i observem el nostre entorn.
Tenim com a objectiu conscienciar la societat que un model de consum diferent és possible i de què ho hem de fer entre tots, ja que la terra pateix un abús dels seus recursos naturals i no som conscients que sense la natura i la biodiversitat nosaltres no podem existir.
També ens fa molt felices comprovar com la gent que ens envolta, així com els nostres hostes, valoren tot l'esforç que realitzem dia a dia per a conservar tot el que durant tantes dècades han construït tots els nostres avantpassats. Sense la nostra història passada i els nostres records nosaltres no podríem avançar per a preservar el nostre patrimoni natural i humà.
Al 2019 vam obrir les portes de la nostra casa de pagès als hostes que volen viure una experiència rural natural.
Antic paller de la casa que s’ha reformat de manera senzilla i càlida amb l’objectiu que tinguis una estada agradable i tranquil·la.
Petita explotació agrícola familiar dedicada a la ramaderia i l’agricultura ecològica.
Esmorzar amb productes del territori i de km0, de proximitat i elaborats per nosaltres mateixes.
Ubicades al terme municipal de Puigcerdà, capital de la comarca de la Cerdanya i envoltades d’un espai natural dins la vila ceretana més important de la vall.
El alojamiento es simplemente genial, sencillo y acogedor. Se encuentra bastante cerca del centro de Puigcerdà, 10 min andando, cierto que cuesta arriba pero sólo por el hecho de alojarse con Jordina, vale la pena. Jordina nos dio consejo de dónde comer y que podíamos ir a ver por la zona. Y la verdad es que todo genial! Definitivamente es un lugar dónde volver.
Situat en una zona tranquil·la i propera del centre. Esmorzars de luxe. Habitacions molt ben equipades. Zones comunes molt confortables i una amfitriona excel·lent. Ho tenen tot per gaudir d'uns dies de pau i tranquil·litat per poder gaudir de la zona. 100% recomanable. Repetirem!
Hemos estado unos días alojados en la casa y es una maravilla. Las dueñas son un encanto, incluso antes de la llegada. Las recomendaciones de qué ver o hacer por la zona no podían haber dado mas en el clavo. Y para rematar, los desayunos...